Rudie's en Irma's op reis

Kerst en oud en nieuw

Vanuit Puerto San Julian zijn we naar Commedante Luis Piedra Buena (de groene oase van patagonie) gereden om daar kerstavond te vieren. De camping die wij voor ogen hadden was gevuld met allemaal barbequeende Argentijnen en er was geen plekje vrij dus moesten we uitwijken naar een hotel. De planning was om ´s avonds uit eten te gaan, echter bleken alle restaurantjes, eetcafe´s en barretjes gesloten te zijn. Je kon alleen vuurwerk kopen wat Argentijnen afsteken met kerst. Ons avondmaal bestond uit een heerlijk stuk cake met chips weggespoeld met een glaasje 7-up. Op de enigste kerstdag (2de kerstdag kennen ze niet) zijn we doorgereden naar Rio Gallagos om ook hier een overvolle camping met veel wind aan te treffen. Hier hebben we besloten om wat eten in te slaan en naar Lago Azul (een meer gelegen in een oude vulkaan) te gaan om hier te barbequeen en de nacht in de auto door te brengen. Uit de wind hebben we een romantische grot gevonden om te eten.

Voor oudjaarsavond zijn wij doorgereisd naar Ushuaia, de meest zuidelijke stad op aarde. Ushuaia is een stadje wat voornamelijk leeft op zijn ligging en vanwaar boten vertrekken naar Antartica. Naast het gevangenismuseum en het nationaal park is Ushuaia vooral een toeristenstadje voor eten en souvenirs. Wel aardig om hierbij te vertellen, is dat de gevangenis en een deel van de stad gebouwd is door zijn eigen gevangenen. En dat het beslist geen pretje was om hier gevangene te zijn.

Oudjaarsavond hebben we doorgebracht met andere reizigers uit het hostel. Eerst gezamelijk gegeten, pasta gemaakt door een Italiaan en aardappelommelet op zijn Spaans, en natuurlijk veel wijn en champagne. Na twaalven met z´n allen naar een leuk discotheekje geweest.